Terima Kasih Atas Kunjungan

Ahad, 21 September 2014

Rojak Kateh Terengganu

Permintaan suami buat lagi rojak kateh
Terengganu
Resepi
Isi daging di dalam kaki yang dibakar dan di rebus..nak mudah saya beli yang dah siap.kat sarawak nie dia panggil Tendong.
(Rebus hingga empuk dan buang air dan toskan isi daging)
Garam dan gula secukup rasa
1 keping Nisan atau gula melaka
3 sudu makan asam jàwa ambil airnya dengan 1/ cawan air panas.
2 senduk cili boh atau 15 tangkai cili kering
500ml untuk air
Sedikit cuka
Sedikit belacan.

Cara membuatnya
Masukkan semua bahan dan isi daging yang telah direbus tadi .rasanya ikut kesesuaian kelaurga kalau suka pedas lebihkan cili.kalau suka masam lebihkan cuka
Photo: Permintaan suami buat lagi rojak kateh 
Terengganu 
Resepi
Isi daging di dalam kaki yang dibakar dan di rebus..nak mudah saya beli yang dah siap.kat sarawak nie dia panggil Tendong.
(Rebus hingga empuk dan buang air dan toskan isi daging)
Garam dan gula secukup rasa
 1 keping Nisan atau gula melaka
3 sudu makan asam jàwa ambil airnya dengan 1/ cawan air panas.
2 senduk cili boh atau 15 tangkai cili kering
500ml untuk air
Sedikit cuka
Sedikit belacan.

Cara membuatnya
Masukkan semua bahan dan isi daging yang telah direbus tadi .rasanya ikut kesesuaian kelaurga kalau suka pedas lebihkan cili.kalau suka masam lebihkan cukaPhoto: Rojak kateh terengganu...terliur yàng kawan2 duk post...usahakan jugak buat ni....tercapai hajat

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!