Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Ahad, 21 September 2014

Rojak Kateh Terengganu

Permintaan suami buat lagi rojak kateh
Terengganu
Resepi
Isi daging di dalam kaki yang dibakar dan di rebus..nak mudah saya beli yang dah siap.kat sarawak nie dia panggil Tendong.
(Rebus hingga empuk dan buang air dan toskan isi daging)
Garam dan gula secukup rasa
1 keping Nisan atau gula melaka
3 sudu makan asam jàwa ambil airnya dengan 1/ cawan air panas.
2 senduk cili boh atau 15 tangkai cili kering
500ml untuk air
Sedikit cuka
Sedikit belacan.

Cara membuatnya
Masukkan semua bahan dan isi daging yang telah direbus tadi .rasanya ikut kesesuaian kelaurga kalau suka pedas lebihkan cili.kalau suka masam lebihkan cuka
Photo: Permintaan suami buat lagi rojak kateh 
Terengganu 
Resepi
Isi daging di dalam kaki yang dibakar dan di rebus..nak mudah saya beli yang dah siap.kat sarawak nie dia panggil Tendong.
(Rebus hingga empuk dan buang air dan toskan isi daging)
Garam dan gula secukup rasa
 1 keping Nisan atau gula melaka
3 sudu makan asam jàwa ambil airnya dengan 1/ cawan air panas.
2 senduk cili boh atau 15 tangkai cili kering
500ml untuk air
Sedikit cuka
Sedikit belacan.

Cara membuatnya
Masukkan semua bahan dan isi daging yang telah direbus tadi .rasanya ikut kesesuaian kelaurga kalau suka pedas lebihkan cili.kalau suka masam lebihkan cukaPhoto: Rojak kateh terengganu...terliur yàng kawan2 duk post...usahakan jugak buat ni....tercapai hajat

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!

Bekas Anak murid SIF

Bekas Anak murid SIF

Bersama saudara mara

Bersama saudara mara

11 Sept 1998

11 Sept 1998