Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Ahad, 15 November 2015

Kan...

Salah satu sebab kenapa aku tak nak terlalu rapat dengan seseorang ialah, bila kita dah rapat, kita mengharap. Biasanya mula-mula je rancak bagai, bila dah lama lama makin ada jarak antara kita. 
Benda biasalah...mula-mula kita happy sesangat bila kita ada kawan yang boleh kita kongsi suka duka.rupanya ada yang hadir tu hanya mengambil kesempatan pada kita..ada niat yang tak betul.
Berhati-hatilah dalam memilih kawan.ada kawan membantu kita dan disebaliknya mengharap kita membalas budinya.ada kawan mempergunakan kita kerana terdesak...kawan-kawanlah yang jadi mangsa menyelesaikan masalahnya.ada kawan mempergunakan kita untuk mendapat yang lebih baik.akhirnya bila dah dapat nak jeling kita sebelah matapun payah.
Tapi jangan bimbang hukum karma...
Suatu ketika balasan akan dia dapat..
Pada kawan yang selalu ada..time kita susah k..time kita senang tak pernah hilang jauh sekali nak ambil kesempatan..bimbang hilang kawan macam ni..ada satu kawan macam ni sebagai kawan kita cukuplah..tak payahlah bangga punya ramai kawan tapi menyusahkan..

Hari Keluarga LHDNM CAWANGAN KUCHING

Kg Budaya Sarawak
7.30 pagi
Sabtu ( 14 Oktober 2015)