Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Khamis, 26 Januari 2012

Buat Awak sahabat saya


 Untuk Awak sahabat saya
Semoga hari ini awak ceria
Semoga hari ini awak sihat sepanjang masa
Semoga kerja-kerja semuanya ok.
Semoga kita tak lupa antara kita
Awak dimana awak berada
Saya sayang awak 
Kerana hidup saya sepi tanpa sahabat !!

Motivasi Diri

"Dunia ini umpama lautan yang luas. Kita adalah kapal yg belayar dilautan telah ramai kapal karam didalamnya..andai muatan kita adalah iman,dan layarnya takwa,nescaya kita akan selamat dari tersesat di lautan hidup ini.”

Hari Ini Bukan Semalam

 
Selamat pagi semua..Alhamdulillah masih diberi kesempatan bernafas di alam fana ini.. Terjaga dari tidur semalam terus mata tak dapat dilelapkan.Kesempatan dambil untuk menyiap kerja-kerja sekolah yang masih berbaki..Inilah padah kerja yang tertangguh akhirnya memakan diri.Asyik dengan lamunan perasaan..
Hari ini ,pasti jauh disudut hati..saya amat mengharapkan
  • Hati saya ok...biar hari ini lebih tenang daripada semalam.
  • Semoga pengajaran dan pembelajaran pada hari ini berjalan dengan lancarnya...anak-anak murid mudah memahami apa yang saya ajarkan dan diberkati oleh Dia Yang Maha Esa.
  • Janganlah ada kes-kes disiplin yang menyakitkan kepala..kerana kepala saya masih sakit dengan permasalahan sendiri..Apapun kena pastikan senyum itu wajib..(Cam lirik lagu Wann tu"di bibir aku mengukir senyuman...dihatiku tersimpan kepedihan").
  • Semoga perjalanan pergi dan balik..saya,suami serta anak-anak selamat ...
  • Yang utama hari ini ..saya mesti kuat untuk memastikan saya tidak akan mengingati apa-apa yang membuatkan saya sedih.
*kerja yang masih tertangguh:
- Minit Mesyuarat Disiplin pertama
- Minit Mesyuarat HEM PPKI
- Fail HEM
- Fail-fail disiplin
- Ringkasan buku untuk SPLG
- Papan Kenyataan Disiplin
- BBM untuk kelas PPKI8
- RPH.....
Arggggggggggggggggg siapalah yang sudi nak tolong aku ni!!!!!!!!!!!!!:(

Bekas Anak murid SIF

Bekas Anak murid SIF

Bersama saudara mara

Bersama saudara mara

11 Sept 1998

11 Sept 1998