Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Khamis, 27 Januari 2011

Buah kemunting.

Brazil Graphic #139 
Kali ini nak cerita pasal buah kemunting...Rasanya tak ramai yang tau kewujudan buah nie...apatah lagi merasanyakan..Buah kemunting takde dijual di mana-mana .Rasanya takdelah sedap sangat macam buah anggur tapi sedap bagi orang yang susah macam aku dulu buah nielah yang sentiasa menjadi bahan santapan..hihi..
Buah kemunting
Balik kampung hari tu ,aku tak lepaskan peluang mengutip buah ni terus masuk mulut..Kesian kat burung sejak aku ada kat kampung ,hilang punca pencarian burung...mak aku lagilah insan yang paling aktif mengutipnya..
Kini rasanya burung dah kembali ceria sebab aku dah takde kat kg.
Brazil Graphic #139

Telatah Aimy Mengusik Hati...

Kesian Aimy rasanya gambarnya banyak disimpan di dalam blog nie sahaja...Hanya beberapa keping je gambarnya yang dicuci...Nampaknya nanti tengoklah blog kalau nak tengok gambar Aimy masa kecilnya..

Bekas Anak murid SIF

Bekas Anak murid SIF