Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Rabu, 23 Jun 2010

Terima Kasih Abe Atok

Sekalung ucapan terima kasih buat Abe Atok..Semoga kita bisa bertukar buah fikiran di alam maya penulisan kita.Terima kasih daun keladi..

Hidup Ini Umpama Pelangi

Lumrah kehidupan di alam fana ini..perjalanan umpama pelangi..diwarnai dengan pelbagai jalinan warna yang antara satunya membawa maksud yang tersembunyi. Setiap masa putaran warnanya bertukar..dan pastinya suasana juga turut berubah..Menjalani hari-hari sepanjang minggu ini ada keresahan yang melanda walau hati cuba menafikannya..Justeru itu,warna kehidupan yang menghiasi perjalanan hari-hariku ini pastinya suram..
Mencari kekuatan disebalik ujian ini,tapi seolah diri ini tidak mampu menghadapinya..Tuhan...berikanlah diri ini satu kekuatan untuk aku menempuh hari-hari seterusnya ..Jangan biarkan masa itu cepat berlalu..kerana aku takut menghadapi saat itu...

Cikgu dan Murid sama sahaja

Buat anak-anak didikku..PPKI 4,cikgu abadikan gelagat kalian di dalam blog cikgu semoga kalian gembira apabila menatap wajah gila-gila kita dalam kelas..Sempat jugak kita berposing masa pengajaran dan pembelajaran berlangsung..
Cikgu dan murid sama je kan..
Yang lucu selepas ambil gambar ni..Abang Mohd Nazrie terus terkena sawan kerana terlalu gembira...Apapun kamu semua menceriakan hari-hari perjalanan kerjaya cikgu..Terima Kasih.

Taman Herba Ku

Sejak aku mengajar di Bumi Kenyalang nie. salah satu.idea yang sering aku ajukan setiap tahun adalah untuk mewujudkan satu taman herba..Namun saban tahun ideaku ditolak..Frust jugak bila ingin melakukan perubahan tetapi perubahan yang ingin kita buat kurang mendapat sokongan..Akhirnya pertengahan tahun ni aku dengan muka tak malu mengambil satu bahagian kawasan sekolah untuk ku jadikan satu taman herba dan di samping itu juga terdapat sayur-sayuran dan jugak buahan-buahan. rupanya usaha ku ini telah mendapat sokongan daripada pengetua.Ketika ini aku masih lagi berusaha untuk melengkapkan taman ini..Kalau kalian rakan-rakan yang membaca blogku ini sudilah kiranya memberikan cadangan atau pandangan agar akan terlahirlah satu taman yang akan dibanggakan oleh semua.Walaupun nanti aku sudah tidak berada di Bumi Kenyalang lagi sekurang-kurangnya ada usaha yang kulakukan untuk anak-anak istimewa yang aku sayangi..