Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Jumaat, 17 Jun 2011

Jumaat yang tenang

Rose 
Cuaca terang hari ni..tenang je melihat mentari menampakkan diri..Aktiviti kat sekolah pagi nie seperti biasa,ada perhimpunan rasmi dan bacaan Yasin..Alhamdulillah keagamaan kat sekolah nie semakin hari semakin mantap..Tahniah pada ustaz dan ustazah yang sentiasa bersemangat demi pelajar-pelajar SMK Demak tercinta.
Suasana kat PPKI sedikit suram dalam kemeriahan..Al-Fatihah juga disedekahkan pada ibu mertua Cikgu Kamariah yang meninggal dunia.Semoga rohnya dicucuri rahmat.hari ini juga keberangkatan guru (Cikgu Badrul dan 3 orang pelajar PPKI ke Greece untuk menyertai pertandingan futsal dan acara padang.Semoga mereka ini pulang dengan membawa kejayaan..Walaupun hanya 4 orang tetapi sudah terasa kesuraman.Inilah dunia PPKI ibarat satu keluarga yang besar.Hilang seorang dah rasa kurang sempurna.Sesuatu yang kita tak akan dapat jika mengajar di aliran perdana.
Pagi ini  P & P juga masih belum sempurna.Tumpuan masih banyak di padang untuk melatih pelajar-pelajar PPKI yang akan bertanding di peringkat negeri nanti..Yang bertanggungjawab melatih dia orag ni tentulah  PK Koko iaitu Cikgu Ruhana dan dibantu oleh beberapa guru yang lain.Saya pulak hanya duk kat kedai usahawan ni..melayan karenah pelajar-pelajar yang datang silih berganti..Maklum dah jadi tukang urus kedai ni kaki dah tak pernah  ke kantin lagi..

Sebenarnya tika dan saat ini hati begitu sayu dan rindu pada insan-insan yang saya sayangi..