Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya
Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Sabtu, 18 Mei 2013

Persediaan Pentas Sambutan Hari Guru
16 Mei dan 17 Mei (Terima kasih hanya mampu diucap)Pada insan tersayang,pada anak-anak murid serta ibu bapa yang sudi memberikan hadiah buat diri ni..terima kasih yang tidak terhingga kerana menceriakan hari saya.
Hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya..

Sekitar Pameran di Jabatan Pelajaran Sarawak sempena Pesta Kesenian dan Kebudayaan Pend.Khas Peringkat negeri Sarawak (2)
Alhamdulillah majlis berjalan lancar.
PPKI SMK Demak Baru menang tempat kedua kategori Pameran dan Naib Johan karaoke
Sayang sekali tarian lari dari tema.. . Hakim memuji tarian kami tapi tewas kerana tidak begitu menepati tema..
namun mendapat jemptan untuk mempersembakan di Majlis Penutupan Linus.
Karaoke pun sama...
Terfikir jugak kenapa tidak menjemput sahaja Johan karaoke membuat persembahan dan Johan Tarian untuk membuat persembahan..
Macam ada yang tak kena kan...