Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Sabtu, 10 Julai 2010

Buah Tangan Abg Muhaditsin- Tq

Terima kasih pada Abg Muhaditsin yang buatkan video ni untuk cikgu...

Rasa

                                                  Dalam diri kita pasti ada rasa
                                                  Terkadang rasa itu dikongsi
                                                  Terkadang rasa itu disembunyi...
                                                  Terkadang rasa itu perlu dijauhi...


66.gif
Rasa cinta pada insan
Rasa kecewa pada keadaan
Rasa bangga bila disayangi
Rasa sedih membaluti diri..
Rasa sunyi bila tiada yang menemani...
Rasa hiba bila rindu datang menyapa..
Rasa pahit untuk kuterima
Kenyataannya kini...
Pahit akan manis akhirnya...

Phyne Ballerz - Vida MV

Kembalikan semangatku...kembalikan ketenanganku........kurebah tanpamu...

Jauh Disudut Hati

Aku Kehilanganmu

Timun dari Kebun PPKI 2

Rasanya tak tergambar gembira melihat hasil-hasil tanaman di kebun PPKI 2 nie..tak sia-sia penat lelah bersama dengan anak-anak murid..Terbaru timun sudah mula  boleh dipetik.Hari Isnin ni bolehlah diambil..Tapi aku duk fikir camana nak bagi semua anak murid  agar dapat merasa bagaimana manisnya sayur timun ni.

Hanya Renungan

Hidup kalau mahu berjaya,bukan semudah yang kita hadapi..Bukan hidup namanya kalau diselaputi kesenangan dunia.Dunia hidup kita harus ada pasang surutnya.Hidup ini perlu diisi jurusan dan matlamat.
Mengejar matlamat pula perlu berlari,bukan berjalan,berlari pula perlu selingkar kesungguhan.Mencapai matlamat itu kejayaan..

Bekas Anak murid SIF

Bekas Anak murid SIF