Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya
Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Rabu, 26 Mac 2014

Kutip batu untuk Kelab Keusahawanan

Jutaan terima kasih dari Cikgu untuk kalian berdua kerana membantu menjayakan projek Cikgu ...Budi kalian Akan sentiasa tersemat di hati Cikgu..
Terima kasih Haider dan Fazilah





Kailan ikan masin



Kalian
Bawang Putih
SOS tiram
SOS bijan
Sedikit gula..
Minyak..tumis bawang Putih hingga garing,masuk kan Semua bahan biar se ketika..
Siap untuk di makan dengan telur dadar..

Bawal Masam Manis


Bawal Masam manis

Ikan bawal di goreng dgn Kenyir dan garam dan toskan...
Bawang Putih
Bawang besar
SOS Masam manis
Kicap cair
SOS bijan
SOS plum
Garam dan sedikit gula
Halia...
Bawang Putih dan halia diketuk
Bawang besar di makang halus
Panas kan bawang Putih dengan sedikit minyak hingga kekuningan
Masuk kan sedikit air dan campurkan Semua bahan

Siap untuk di hidang

Sekitar Persiapan Catur MSSM peringkat Kebangsaan di Stadium Perpaduan, Kuching ,Sarawak...



Sate....

Tercapai jua buat sate malam semalam...Menggunakan Rempah sate yang di bawa dari Terengganu saya tambah madu,bawang merah,serai,gula Melaka,garam,gula...cukuplah buat anak- anak Suka makan






Tak Rugi Berbudi Pada Tanah