Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya
Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ahad, 7 Mei 2017

Kek Cheese

Oreo cheese cake

(RESEPI LENGKAP) = Oreo Cheese Cake

Resepi :

Bahan-bahan :
200gm biskut oreo
50gm mentega cair
Bahan-bahan : (Filing)
500gm cream cheese
130gm gula halus
200ml whipping krim
1/2 sudu esen vanila
1 sudu lemon juice
3 biji telur
15 keping biskut oreo (Dihancurkan & buang krimnya)

Cara-cara :
1) Kisar halus biskut oreo dan gaul dengan mentega cair, tekan padat ke dalam acuan.
2) Bakar selama 15 minit pada suhu 160C. Angkat dan ketepikan.
3) Untuk membuat filling, pukul keju krim dan gula hingga sebati. Masukkan esen vanila dan telur satu demi satu diikuti dengan whipping krim dan jus lemon. Putar hingga sebati.
4) Masukkan biskut oreo, gaul rata. Bakar pada suhu 150C selama 45-50 minit.
5) Biarkan sejuk seketika. Hias atas dengan biskut dan masukkan dalam peti ais selama 5 jam.
6) Siap!!

Gelagat Anak -anak murid

Gelagat anak-anak murid

DUNIAMU DUNIA CIKGU JUGA