Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya
Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Rabu, 23 Jun 2010

Terima Kasih Abe Atok

Sekalung ucapan terima kasih buat Abe Atok..Semoga kita bisa bertukar buah fikiran di alam maya penulisan kita.Terima kasih daun keladi..

4 ulasan:

  1. Terima kasih cikgu,
    kerana sudi ajar saya
    Sejak dari darjah satu
    hingga jadi manusia..
    mintak halal segala ilmu
    cikgu bagi selama masa
    walau jasa sebesar debu
    hingga saja boleh berjaya..
    "Petikan dari sebuah lagu dikir barat"

    Nama pena saya pun Abe Atok,
    Tapi tak tahu r ucapan trima ksih tu
    ditujukan pada
    abe atok yang mana satu..
    prasan la plak saya...hehehe..
    yang pasti saya slalu transit
    keruangan cikgu..

    BalasPadam
  2. Terima kasih cikgu
    kerana sudi ajar saya
    Sejak dari darjah satu
    hingga jadi manusia

    Mintak halal segala ilmu
    cikgu bagi selama masa
    walau hanya sebesar demu
    hingga saya buleh berjaya..

    "2 rangkap senikata lagu dikir barat buat cikgu"

    Kalau betul lah abe atok yang dimaksudkan tu adalah saya, terima kasih kembali buat anak pantai.
    Dan sekiranya saya juga yg dimaksudkan.
    Buat pgetahuan cikgu, alamat blog abe atok sdh beralih. yg mana sebelum ni cuma tapak utk abe atok, membuat kajian dasar penggunan blog. jd selepas lama telah berpenat disitu, abe atok alihkan kekawasan yg punya sumber terbaru.
    Selama 2 bulan amik masa belajar secara btul bagaimana teknik2 yg lbih menyenangkan. wlaupun segala apa yg kita upload berbagai2, tetapi untuk setiap kali membuka halaman. proses data lbih cpt. Lebih ringgan. dan rmai tidak perasan blog template baru ni yg diupgrade awal bln 6, klau tak salah saya, ada sesuatu yg terselindung, yg boleh mendapatkan peluang sumber yg lebih meluas. Nanti kalau boleh la dan klau sudi follow blog abe atok, anak pantai beralih kealamat blog abe atok yg bru http://abeatok.blogspot. blog ni bru 3 ari..x thu la, dh lpas ker blum ke smua 92 server x 6 tempat hosting sluruh dunia, sbb baru ari ni (11/7/2010) bru abe atok "PING" blog. ader gak yg x lpas, spt server yg x support bhasa. cnthnya /jp, dan jga jnis podcast. rsanya jepun kot.
    Blog2 yg sdia ada tu, mgkin abe atok pdam, tp intipatinya isyaallah, saya tapis yg mana perlu bwk kesana..
    Andailah saya yg dimaksudkan oleh anak pantai.
    anak pantai boleh hubungi abe atok jika nk tanya apa2 mgnai blog, tu pun stakat abe atok tahu jer..email abe atok abeatok@gmail.com. enjin pencari dh serasi ngn nama ni, jd saya terpaksa guna nama pena ni utk smua link. salah satu teknik SEO.
    Cuba anak pantai check kt link ni, http://bizinformation.org, taip blog add anak pantai, kmudian cuba taipkan add blog abe atok yg berumur 3 ari pada masa abe atok wat ulasan ni..tak kisah r sapa2 yg baca, kongsi ilmu, lg plak abe atok dpt free, jd dari situ kita dpt perbaiki apa2 yg perlu mengenai blog.
    cuba r, tak perlu byar ape bla check kat situ. skadar mgukur thap laman kita jeq. Tp klau bleh x yah r tampal code CSS dia dlm blog..cma bla kita nk ukur tahap jer, leh pg kat situ, wat bookmark.
    asalnya td abe atok test SEO, perkataan abe atok jeq hingga teringat blog memori seorang cikgu. dh sminggu x mlawat..sbb bz ngn situasi baru.
    ok la, dh pnjang bebenor dh ni, lg pun x thu nk hbungi mcmana, so saya create kt ulasan ni..
    jadi abe atok minta maaf la yer..

    Abe Atok

    BalasPadam
  3. Betullah untuk Abe Atok..Saya amat menghargai sesiapa yang menghargai persahabatan walau hanya di alam maya ini..Jumpa kat Facebook saya norzitamohamed@yahoo.com.

    BalasPadam
  4. camana nak follow blog Abe Atok..saya dah tengok blog tu

    BalasPadam

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!