Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Ahad, 21 September 2014

Resepi Kek Minyak Gebu Dan Sedap


Photo: Kek minyak baru masak
Bahan-Bahan
5 Biji Telur
2 cawan tepung gandum
1 sudu Barking Powder
1/2 cawan gula kaster
1 cawan susu pekat
1 sudu besar ovellate
1 cawan minyak jagung
1 sudu kecil vanila
sedikit perisa yang didsukai
perwarna merah ,kuning,hijau

Cara-Cara
Ayak tepung bersama barking powder
Sapu loyang dengan mentega,letakkan kertas
panaskan pengukus

Pukul telur ,gula ,overlatte hingga kembang
masukkan susut pekat dan esen vanila
pukul sekejap
Masukkan minyak dan perisa sambil dipukul sekadar untuk adunan sahaja

Akhir sekali masukkan tepung gandumsedikit demi sedikit
gaul rata.Selepas itu bahagikan kepada 3 adunan tuangkan kedalam loyang bersaiz 8" atau 9"
Kukus sehingga 45 hingga 50 minit ke atas.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!

Bekas Anak murid SIF

Bekas Anak murid SIF

Bersama saudara mara

Bersama saudara mara

11 Sept 1998

11 Sept 1998