Terima Kasih Atas Kunjungan

Isnin, 22 September 2014

Singgang pedas ikan caru bersama terung masam


Bahan-Bahan
2 ekor ikan cengcaru dipotong dua
3 ulas bawang merah*
1 ulas bawang putih*
1 inci lengkuas
11/2 inci kunyit hidup *
4-6 cili api *
(yang bertanda semua ditumbuk

2 keping asam keping
segenggam daun kesum
1 biji terung masam
air
garam

Caranya
Masukka bahan yang letak ditumbuk bersama air kedalam periuk
Masukkan asam keping,daun kesum ,terung masam dan ikan
Masukkan garam dan gula
tunggu seketika kemudian angkat,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!