Terima Kasih Atas Kunjungan

Isnin, 22 September 2014

Resepi Masak Lemak Pucuk paku Bersama Telur Puyuh


Bahan-Bahan
Seikat pucuk paku ambil bahagian lembut sahaja
6 biji telur puyuh yang telah direbus dan dikupas kulitnya
4 ulas bawang merah ditumbuk
1 ulas bawang putih ditumbuk
3 biji cili padi ditumbuk
1 inci kunyit hidup ditumbuk
garam dan gula secukup rasa

Caranya
Didihkan santan bersama bahan yang ditumbuk sehingga mendidih
Perasakan dengan sekeping asam gelugor garam dan gula
masukakan pucuk paku dan telur
biarkan mendidih kemudian angkat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!