Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya
Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Khamis, 16 Oktober 2014

Resepi Kuih Kasturi

Kuih kasturi pelengkap untuk pagi ni
LikeResepi
1/2 kilo kacanh hijau direndam seketika
1 keping gula Melaka atau 6 sudu gula 
sedikit garam
air secukupnya untuk merebus kacang
1 helai daun pandan

Cara Membuat Inti
Rebus kacang hiaju hingga empuk.Bila kacang sudah kering masukkan gula melaka,garam dan gula
Kacau hingga kering dan sejukikan

Bahan Untuk Kulit
1 cawan tepung beras
1 cawang tepung jagung
perwarna kuning atau serbut kunyit
sedikit garam
air kapur
1 biji telur

Cara Membuat Tepung
Masukkan tepung beras dan tepung jagung,garam serbuk kunyit,dan telur serta air kapur sekit dan uli .Masukkan air sedikit demi sedikit
kacau sebati
Masukkan inti kasturi yang telah dibulatkan 
Goreng dalam minyak yang panas
Siap Untuk dimakan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!