Terima Kasih Atas Kunjungan

Khamis, 16 Oktober 2014

Resepi Otak-Otak Ikan Terengganu

Otak-otak ikan terengganu..kerana teringin nak makan buat jugalah..tapi bungkus tak comel..masalah daun nyiur
LikeResepi
Ikan selayang atau ikan kembung
Rempah cap Bunga ros atau rempah kari Baba"s
Gula melaka
Garam
Kerisik
Kelapa Parut putih
Asam Jawa
Sedikit Garam
Cili Boh
Bawang besar ibiji ,3 ulas bawang putih, 1/2 inci halia diblender
gaulkan kesemua bahan yang diblender,dicampurkan kerisik,gula rempah kari,asam jawa dan cili boh .serta gula melaka dengan kelapa parut.
Panaskan sekejap diatas kuali supaya tahan lebih lama.

Cara Membuatnya
Sediakan ikan ,potong kepala dibuang perut
Ambil isi ikan .tulang dibuang
Belah isi ikan 
Campurkan isi ikan dengan semua bahan dan masukkan dalam daun kelapa dan di bakar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!