Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Selasa, 15 Disember 2009

contoh teks ucapan pengacara majlis

TEKS UCAPAN PENGACARA MAJLIS SEMPENA AMBANG MERDEKA

PERHATIAN .MINTA KERJASAMA SEMUA PELAJAR UNTUK MEMBERI LALUAN SAMBUTAN AMBANG KEMERDEKAAN YANG AKAN DIMULAKAN SEBENTAR LAGI……TERIMA KASIH.

IRAMA BERALUN GENDANG DIPALU…

LANGKAH DIAYUN BERPASANG-PASANGAN

50 TAHUN TELAH BERLALU.

MALAYSIA MEGAH MENYAMBUT KEMERDEKAAN..

BISMILLAHIRAHMANIRAHIM…ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA…

YG BERUSAHA ...........................................................................

YANG DIHORMATI PN………………………

PENOLONG KANAN AKADEMIK

EN ............................... PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID,

TN .........................................,PENOLONG KANAN KO-KURIKULUM..

RAKAN-RAKAN GURU ,KAKITANGAN SMK


DAN PARA PELAJAR YG DIKASIHI SEKALIAN…

ALHAMDULILLAH. BERSYUKUR KITA KE HADRAT YANG MAHA ESA,KERANA DI PAGI YG BERBAHAGIA DAN CERIA INI KITA DAPAT BERSAMA-SAMA BERKUMPUL BAGI MEMERIAHKAN SATU LAGI PROGRAM BERSEMPENA DENGAN SAMBUTAN BULAN KEMERDEKAAN 5O TAHUN MALAYSIA.

TIDAK SAMPAI 24 JAM KITA BAKAL MENYAMBUT KEMERDEKAAN MALAYSIA DENGAN PENUH KEGEMILANGAN.INI JELAS MEMBUKTIKAN BETAPA BERUNTUNGNYA KITA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA,HIDUP DI BUMI BERTUAH INI.

NYANYIAN LAGU NEGARAKU

PARA GURU DAN PELAJAR SEKALIAN…BAGI MENZAHIRKAN RASA BANGGA MENJADI WARGANEGARA MALAYSIA ,MARILAH SAMA-SAMA DENGAN PENUH SEMANGAT MENYANYIKAN LAGU KEBANGSAAN LAGU NEGARAKU.………………..

TERIMA KASIH DIUCAPKAN KERANA TELAH BERSAMA-SAMA MENYANYIKAN LAGU NEGARAKU ITU TADI.

BACAAN DOA

HADIRIN YANG DIHORMATI,

BAGI MEMBERKATI MAJLIS PADA PAGI INI,,DIPERSILAKAN ADIK…MOHD ALIF UNTUK MENGETUAI BACAAN DOA. PADA YANG BUKAN ISLAM SAMA-SAMALAH KITA BERDOA MENGIKUT KEPERCAYAAN MASING-MASING.

AMIN.AMIN YA RAHBAL ALAMIN.

MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA ADIK MOHD ALIF ATAS BACAAN DOA ITU TADI.

PARA HADIRIN SEKALIAN,

MAJLIS DITERUSKAN LAGI DENGAN NYANYIAN 3 BUAH LAGU PATRIOTIK IAITU 31 OGOS,JALUR GEMILANG DAN MALAYSIAKU GEMILANG.SAMALAH KITA MENYANYIKAN DENGAN PENUH SEMANGAT.

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA ATAS NYANYIAN LAGU PATRIOTIK .

UCAPAN PENGETUA

PARA GURU DAN PELAJAR SEKALIAN…

BAGI MENERUSKAN MAJLIS SAMBUTAN AMBANG KEMERDEKAAN PADA PG INI, DENGAN SUKACITANYA DIJEMPUT YANG BERUSAHA, PN ...................................................... UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN.

DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN…

MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA PN PENGETUA.

HADIRIN SEKALIAN.

MAJLIS AKAN DITERUSKAN LAGI DENGAN PENYAMPAIAN PERUTUSAN DARIPADA MENTERI PELAJARAN YG AKAN DISAMPAIKAN OLEH EN ................................. PENOLONG KANAN HAL EHWAL MURID.

DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN

MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA EN ............................

SIDANG HADIRIN SEKALIAN,

SETERUSNYA ,KITA AKAN MENDENGAR DAN SAMA2LAH MENGHAYATI PERUTUSAN DARIPADA YG DIPERTUAN AGONG,YG AKAN DISAMPAIKAN OLEH PN ..........................................PENOLONG KANAN AKADEMIK.DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN.

TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PN ........................

DEGUPKANLAH JANTUNG KITA…

NYATAKANLAH DALAM HATI…

KITA BERBANGGA MENJADI RAKYAT MALAYSIA

MARILAH KITA BERTEPUK TANGAN…

MEMBERI SOKONGAN 50 TAHUN KEMERDEKAAN

MALAYSIAKU GEMILANG….

TERIMA KASIH…..

PENYAMPAIAN HADIAH

PARA GURU DAN PELAJAR SEKALIAN, KINI TIBALAH KE ACARA YANG SETERUSNYA IAITU ACARA PENYAMPAIAN HADIAH KEPADA PEMENANG-PEMENANG PERTANDINGAN YANG TELAH DILANGSUNGKAN SEMPENA SAMBUTAN BULAN KEMERDEKAAN..

BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARA INI, MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN YG DIHORMATI PN .................... UNTUK MENYAMPAIKAN HADIAH KEPADA PEMENANG LAGU-LAGU PATRIOTIK.DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN.

TEMPAT KEEMPAT DI JEMPUT KUMPULAN 5 ZAMRUD UNTUK MENGAMBIL HADIAH. SETERUSNYA TEMPAT KETIGA DIMENANGI OLEH KUMPULAN 8 MUTIARA DARI TINGKATAN 1C.NAIB JOHAN PERTANDINGAN LAGU-LAGU PATRIOTIK DIMENANGI OLEH KUMPULAN BALQIS DARI TINGKATAN 1G.JOHAN PERTANDINGAN DI SANDANG OLEH KUMPULAN PASRAH YANG TELAH MENDENDANGKAN LAGU BAHTERA MERDEKA DAN PERAJURIT TANAH AIR.

TERIMA KASIH DI UCAPKAN KEPADA PN ........................................SETERUSNYA MAJLIS MENJEMPUT YANG BERUSAHA PN .................................... KE PENTAS UNTUK MENYAMPAIKAN HADIAH KEPADA PEMENANG PERTANDINGAN LAGU P.RAMLEE .DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN.

JOHAN PERTANDINGAN DUET LAGU P.RAMLEE DIMENANGI OLEH JURAIDAH IKSAN BERSAMA PASANGANNYA AWANG MOHD FAIZ YANG MENDENDANGKAN LAGU MLM KU BERMIMPI.

NAIB JOHAN PERTANDINGAN SOLO DISANDANG OLEH MOHD AMIRULLAH BIN JOHARI DAN

JOHAN PERTANDINGAN SOLO LAGU P.RAMLEE DI MENANGI OLEH MOHD FAZRUL IZWAN BIN DAHLAN DARI TINGKATAN 2P MENDENDANGKAN LAGU JERITAN BATINKU.

DIPERSILAKAN PULA,VOKAL LELAKI TERBAIK ,AMIRULLAH BIN JOHARI DARI TINGKATAN 3 PERMAI.

VOKAL PEREMPUAN TERBAIK PULA DIBERIKAN KEPADA NUR HANIEDA DARI TINGKATAN 2A.

BAGI KATEGORI PAKAIAN TERBAIK.DI MENANGI OLEH MOHD FAZRUL IZWAN BIN DAHLAN.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!