Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Rabu, 1 Januari 2014

Hidup ini penuh warna warni


Hidup ini penuh warna warni...cerianya  hidup ini bila mana sesuatu yang terjadi membahagiakan kita..bila gembira pasti warna ya terang bersinar..indah..bila sedih warna nya hitam ,kelam dan suram..
Awak nak yang mana...jawapan mestilah yang terang dan bercahaya indah dipandang...

Hari ini jika dirimu  sedih..percaya lah..kesedihan itu bisa membuatkan dirimu kuat...
Jika hari ini dirimu gembira...jangan biar kan kegembiraan itu menguasai diri...kerana kesedihan bisa pasti Akan dialami bila-bila masa.
 Jangan lupa  hidup umpama roda atas bawah silih  berganti.pijak rumput pandang langit di atas..yang di pijak tetap Kita Haggai..
Membuatkan orang lain Bahagia ada lah satu kebahagiaan dan kegembiraan yang bisa membuatkan hidup Kita tenang..so jangan susah sangat nak buat kebaikan untuk orang lain.
Nak di hormati kena belajar  menghormati..
Nak di sanjungi..kena belajar menyanjungi..
Nak di yakini kena belajar untuk membaiki diri..

Anak Pantai....jemari ini Akan terus menari...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!