Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Ahad, 1 September 2013

Sekadar Renungan...

 
  • Percayalah Allah S.W.T mengangkat  darjat orang yang berilmu lebih tinggi berbanding orang yang hanya melakukan banyak ilmu tanpa ibadah.
  • Tanpa kesungguhan dan istiqamah maka ikhlas itu sukar diperolehi.Ingatlah ikhlas itu apabila kita berbuat sesuatu amalam kerana Allah dan bukan dari makhluk ciptaannya.

  • Biar hidup kita sentiasa didampingi ilmu .Bercinta dengan ilmu biar berterusan.Usah berhenti setakat yang ada.Selagi hayat masih ada ,selagi itu kisah kita berpanjangan.kerana dengan ilmu dengan sendirinya kita dapat melakukan ibadah dengan betul untuk kita bawa pulang ke alam akhirat nanti.
  •  Ikhlas membaca,ikhlas memahami ,ikhlas menyampaikan ...insyaAllah kita akan dapat menikmati kemanisan ilmu.
  • Tidak ada insan yang suka dipaksa,Tidak ada insan yang suka di dera.tidak ada insan yang suka dicerca,dan tidak ada insan yang suka dipersenda. 
  • Jadikanlah orang-oarang yang soleh itu sebagai teman paling akrab yang dapat sentiasa mengingatkan kita kepada kebaikan dan menegur kita andai melakukan kesilapan.
  •  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!