Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Ahad, 25 Ogos 2013

Langsing Dengan Lemon  Hanya untuk berkongsi maklumat..

Khabarnya lemon dapat membantu melancarkan sistem pencernaan,memenuhi  keperluan vitamin c serta memerangi radikal bebas di dalam tubuh,malahan kebanyakan selebriti sering menggunakan lemon untuk menjaga lelangsingan tubuh..

hmm nampak gayanya esok nak pergi supermarketlah..nak pergi borong buah lemon banyak-banyak buat stok dalam peti ais..nak langsing juga ni..badan dah mendadak naik..banyak baju dah tak muat dipakai..


  1. Baik untuk perut.Minum jus lemon secara teratur dapat meringankan masalah pencernaan.
  2. Perawatan kulit.Lemon menjadi ubat antiseptic semulajadi yang bertugas untuk menyembuhkan masalah berkaitan kulit.
  3. Perawatan gigi .Juslemon segar yang dititiskan pada bahagian gigi yang sakit boleh membantu menghilangkan rasa sakit gigi.
  4. Pulihkan jangkitan tenggorok.Minum jus lemon boleh membantu memulihkan jangkitan tenggorok dan tonsil akibat bakteria.
  5. Menurunkan berat badan .Minum air hangat yang dicampurkan lemon dengan madu boleh membantu mengurangkan berat badan.
  6. Mengawal tekanan darah tinggi.Kandungan kalium yang tinggi di dalam lemon boleh membantu mengawal tekanan darah tinggi mual dan menenangkan fikiran 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!

Bekas Anak murid SIF

Bekas Anak murid SIF