Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Ahad, 9 September 2012

UKM - Ilmu, Mutu dan Budi--Kenangan suka duka disini...
Terjumpa video ni pastinya terimbas kembali suka duka ketka menjadi sebahagian penghuni warga Universiti Kebangsaan Malaysia..Seakan baru semalam rasanya pelbagai peristiwa tercipta disini. SEakan baru semalam juga menyanyikan lagu ini ketika minggu Orientasi tu...Hakikatnya peristiwa ini 15 tahun telah berlalu....Banyak kenangan suka duka tercpta dan kini menjadi memori yang terindah..Dalam mengejar cita-cita ,tidak lupa Allah menganugerahkan Cinta dan benih cinta itu telahpun menjadi bunga-bunga bahagia dengan 5 Cahayamata..
Tak terduga universiti yg diangankan menjadi kenyataan..Menjadi salah seorang penghuni di sini selama 4 tahun adalah satu anugerah yang tak ternilai yang Allah berikan..Sesusungguhnya janji-janji Allah itu pasti..Allah akan tunaikan hajat hambanya sekiranya hambanya tidak putus berusaha dan memohon kepada-Nya. Permulaan langkah disini begitu sukar ..bermula dengan airmata tapi berakhir juga dengan airmata..tapi akhirannya airmata penuh kemanisan..Usaha 4 tahun terbalas dan paling manis bila dapat membanggakan kedua ibu bapa.
Teringat keadaan diri masa tu..Hanya 5 pasang sahaja baju yang dibawa dengan 3 helai tudung merah,putih dan hitam..berbanding dengan kawan-kawan yang lain..penuh kemewahan..rendahnya diri masa tu..berdiri tak sama tinggi duduk tak sama rendah...tahap keyakinan terlalu sedikit..Tapi Allah itu Maha penyayang...Dia sentiasa memberikan jalan bila masa kekusutan melanda diri..Dia juga memberikan teman-teman yang sentiasa bersama saat senang jua disaat kesukaran..Dan yang paling manis..Dia juga menghadirkan pertemuan jodoh ini juga disini...Syukur padaMu ya Allah...Banyak kenikmatan yang Engkau kurniaan hingga terkadang diri ini alpa pada-Mu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!

Bekas Anak murid SIF

Bekas Anak murid SIF