Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Isnin, 10 September 2012

Isnin.Minggu baru Azampun baru

Selamat Hari Isnin..permulaan pada minggu yang baru.Terlebih rehat dua hari bercuti dengan meninggalkan aktiviti kraf serta menambah tunggakkan kerja sekolah yang semakin banyak.Bukan tiada masa untuk membuatnya tapi jiwa seakan kosong dua hari ini.Rancangan yang dirancangkan untuk dua hari ini entah kemana.Gila saya dengan facebook semalam hanya meluahkan tekanan yang saya rasa .Hari ini ..buka mata saya nak pasang azam nak sibukkan kembali diri saya.Sesungguhnya saya perlu sibukkan diri baru saya happy.Saya tidak memikirkan apa-apa yang bercelaru diminda ini..
Saya taknak memikirkan orang lain.Saya harus memikirkan diri saya.Keadaan saya.apapun tentangsaya dan kehidupan di sekeliling..
Stop dulu..dah terlambat untuk ke sekolah...
SETIAP ORANG DIBERIKAN DUGAAN DAN UJIAN YANG PELBAGAI.ADA DUGAAN DALAM BENTUK GEMBIRA ADA PULA DUGAAN DALAM BENTUK KESEDIHAN.DAN ADAKALANYA KEDUA-DUANYA.APAPUN BENTUK DUGAAN YANG DIHADAPI JANGAN KITA JAUHKAN DIRI KEPADA SIAPA PENCIPTA.
ALLAH MAHA MENGETAHUI APA YANG DIA INGINKAN..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!