Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Rabu, 27 Jun 2012

Teks Pengacara Majlis Pembukaan Kejohanan Balapan dan Padang  

Teks Pengacara Majlis Pembukaan  Kejohanan Balapan dan Padang SMK Demak Baru kali  ke 4 (27 Jun 2012)

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tuan-tuan dan puan-puan para hadirin serta pegawai sukan,guru-guru dan murid-murid sekalian /bagi pihak warga SMK Demak Baru Kuching., kami mengalu-alukan kehadiran tuan-tuan dan puan-puan ke majlis Kejohanan  Balapan dan Padang kali ke 4 kali ini
)
Diharap tuan tuan dan puan puan berada dalam keadaan selesa di tempat duduk masing-masing di samping ... mengikuti acara-acara yang akan berlangsung dari mula sehingga ke penghujung 
kejohanan ini….terima kasih!
KATA-KATA ALUAN
BISMILLAHIRRAHMAANIRRAHIIM


Assalamualaikum warahmutullah wth..
Bismillah…segala puji bagi Allah dan salawat ke atas junjungan kita nabi Muhamad saw..

Dengan izin dari Allah subhanahuwaatalaa dapat kita bersama-sama berkumpul pada hari yang indah dan penuh ceria hari ini.
 


Yang Berusaha

Pn Misia Hj Zain
Penolong Kanan Pentadbiran

Yang Dihormati.

En Razalie Badar
Penolong Kanan Hal Ehwal Murid

En Selamat Masuni
Penolong Kanan Kokurikulum

En Jamal shukuri Bolhassan
Penolong Kanan PPKI

En Bolhari Bojeng
Wakil PIBGj

Ketua-ketua bidang,guru-guru ,
Tuan-tuan,puan-puan para hadirin,
Atlit-atlit olahraga dan para pelajar yang dikasihi sekalian.


Kejohanan olahraga SMK Demak Baru 2012 pada pagi ini kita mulakan dengan perbarisan masuk kontigen rumah sukan.

Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berusaha Pn Misia HJ Zain untuk menerima tabik hormat.
Perbarisan masuk kontijen rumah sukan dimulakan dengan MERAH BERANI ,POWER.diketuai oleh Saudara azlan Hipni dengan kekuatan 114 peserta. Pasukan ini dibimbing bersama oleh PN................................rumah merah.
Diikuiti oleh Rumah Biru.”.Biru  MANGKAK “menjadi motto pada tahun ini.Diketuai oleh Saudara Jacson Ak Geoge.dengan kekuatan  peserta seramai 116 orang.Pasukan rumah biru dibimbing oleh ………………………………………

Seterusnya, acara lintas hormat daripada pasukan rumah Kuning . Pasukan ini bermottokan ENGCANG”,diketuai oleh Mohd Nazrin Naziman.dengan kekuatan 112 peserta.Pasukan rumah kuning pula di bimbing oleh…………………………………………….

Akhir sekali Rumah Hijau “,Hijau Pemburu Emas”,diketuai oleh  Saudara Khairul Anuar Bujang dengan kekuatan  110 peserta.
Pasukan rumah hijau telah dibimbing oleh……………………………………………………
*Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada yang berusaha Pn Misia HJ Zain kerana telah sudi menerima lintas hormat


Alhamdulillah ,marilah kita sama-sama memanjatkan rasa syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya Jua maka kita diberikan kecergasan fizikal dan mental untuk sama-sama memeriahkan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Demak Baru kali ke 4.
NYANYIAN LAGU

Sebagai pembuka tirai ,majlis pada hari ini, dijemput  hadirin dan hadirat yang berada di sini berdiri dan bersama-sama menyanyikan lagu Kebangsaan Lagu Negaku dan di susuli dengan lagu sekolah iaitu Demak Gemilang.
Terima Kasih diucapkan kepada seAmua atas nyanyian itu tadi.

UPACARA MENAIKKAN BENDERA KEJOHANAN.

Berikut tibalah masanya acara yang dinanti-nantikan iaitu acara menaikkan bendera kejohanan yang akan diketuai oleh Saudara Ibrahim Syariman diiiringi oleh pembawa bendera dari setiap rumah sukan.
 
Demikianlah tadi berakhirnya upacara menaikkan bendera kejohanan SMK Demak 2012.
BACAAN IKRAR KEJOHANAN


Seterusnya majlis pembacaan ikrar kejohanan olahraga kali ke 4 SMK Demak Baru .Untuk itu majlis mempersilakankan Saudara Sevelter bagi  malafazkan ikrar kejohanan.
Majlis mempersilakan.

Majlis merakamkan ucapan terima kasih di atas pembacaan ikrar itu tadi.
UCAPAN
Hadirin dan hadirat sekalian,
Majlis mempersilakan Yang Berusaha Pn Misia Hj Zain untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Pembukaan Kejohanan Balapan dan Padang SMK Demak Baru Kali ke 4.
Majlis dengan ini mempersilakan.
Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada Pn Misia Hj Zain atas ucapan perasmian sebentar tadi.
 NYAYIAN SATU MURID SATU SUKAN
Seterusnya marilah sama-sama kita menyanyikan lagu “Satu Murid Satu Sukan”

Terima kasih atas nyanyian itu tadi.
Seterusya kita akan menyaksikan keberangkatan keluar kontijen rumah sukan.

ACARA BALAPAN
Hadirin sekalian,
Marilah kita beralih ke acara yang dinanti-nantikan ,acara balapan iaitu acara……………………………………………………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Pegawai-pegawai kejohanan yang terlibat didalam acara ini diminta untuk turun ke arena bagi melicinkan perjalanan acara.

(Perjalanan kesemua acara (Spontan).

Hadirin dan hadirat sekalian.
Dengan berakhirnya acara……………………………………..sebentar tadi ,maka berakhirlah sudah kejohanan balapan dan padang untuk hari ini.Kita akan menyambung kembali pada pagi esok.

Sekian ,terima kasih.
 WABILLAHI TAUFIQ WALHIDAYAH, WASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI TA’ALA WABARAKATUH.

1 ulasan:

  1. Assalamualaikum,kak,maaflah menggangu.Saye marina,saye ade terbaca entry akak semasa akak bersalin secara ceaser di Normah Medical,so kalau akak tak keberatan bole tak akak kongsikan pergalaman akak bersalin secara ceaser dan berapa kos untuk bersalin secara ceaser di Normah,saye orang semenanjung jugak,suami saye bekerja di Kementerian Penerangan Sarawak.Saye sebenarnya agak confius untuk pilih tempat bersalin secara ceaser.Harap akak dapat berkongsi sedikit pengalaman akak dgn saye.

    BalasPadam

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!