Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Khamis, 5 April 2012

Rindu Kalian Rindu Cikgu jua


I miss you
 

Semalam tika kaki melangkah keluar pintu kereta,kelihatan kelibat Haider dan Mastura berlari-lari anak mendapatkan diriku.Ternyata dua hari tidak ke sekolah menyebabkan mereka tercari-cari .Sayang jugak dia orang ni kat saya.
Sampai di PPKI ramai yang peluk...terharupun ada..terasa juga mereka tanpa diri ini di sisi.Siap luahkan perasaan..bila saya rindu cikgu saya tengok je kedai cikgu..Cikgupun rindukan kalian cuma dua hari yang berlalu itu cikgu betul-betul tidak berdaya.Terasa bersalahpun ada bila cikgu cuti.Kalau boleh cikgu nak hari -hari dapat menatap wajah kalian.Kalian menjadi punca utama rezeki Cikgu tau.
Tersentuh jugak hati,bila dengarkan keluhan Ariana yang merindui mak yang pergi selamanya.Sebenarnya dari dulu lagi simpati pada dia ni..bila mak dah takde,perasan juga dia banyak meluahkan perasaannya padaku.Mungkin aku suka mendengar apa yang diluahkan.    Terkadang dia anggap macam mak dia.Cuma aku sentiasa berfikiran waras jangan menunjukkan terlalu baik pada seseorang anak murid sahaja ,bimbang nanti murid-murid lain rasa kecil hati.Aku mahu biar semua merasakan diri ini begitu sayang pada mereka semua.
Gembira juga semalam mendengar Mastura sudah membayar baju seragam sekolahnya hasil bekerja dirumahku hari Sabtu dan Ahad yang lepas.Alhamdulillah..satu masalah dah selesai..
Terpaksa nokhtah kan dulu di sini...nanti  sambung lagi..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!