Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Khamis, 8 Mac 2012

UG14 - Bunga Larangan (Kisah Aku dan Lagu)


Pagi ini tertiba teringin dengar lagu ni "Bunga Larangan" UG 14.Lantas bila sampai di sekolah ,perkara pertama yang dibuat buka laptop dan jemari mula menaip dan mencari lagu ini.Zaman remaja dulu inilah antara lagu yang halwa telinga ini suka dengar.Waktu lagu ini popular dulu..aku di tingkatan 6.Masa sekolah di Sekolah Ibrahim Fikri dulu. 
Mendengar lagu ini pelbagai raut wajah yang pernah bersama datang silih berganti.Arwah Tokteh dan Ayah Teh..kawan-kawan serta insan-insan yang pernah menciptakan kenangan bersama.Syahdu sungguh bila dengar lagu ini.Memori lama kembali segar diingatan.Peritnya untuk menimba ilmu ..jalan kaki pergi dan balik sekolah.Baca buku dalam gelap ditemani cahaya neon di tepi jalan.Sindiran insan-insan yang tidak memahami. dihimpit masalah .kewangan serta tolak ansur dan pengertian yang sukar diperolehi...Semuanya berlaku dalam masa yang sama.Ketabahan dan keazaman kuat yang ada dalam diri ,masalah diatas cuba diketepikan.Masa itu semangat berkobar untuk membuktikan pada insan-insan yang cuba memperlekehkan keupayaan diri.Cuba untuk menyahut cabaran serta peluang yang diberikan.Alhamdulillah Allah itu Maha Mendengar rintihan hambanya..Cahaya kabur kini terang dan bersinar.
Lagu ini menjadi kenangan kerana bila waktu petang balik sekolah lagu ini yang selalu di dengar dicorong-corong radio.Ada juga dinyayikan oleh seseorang bila terlihat kelibat saya.Lucunya macam dia tahu masa tu hati saya telah dimiliki.Setiap hari insan ini pasti akan menunggu saya pulang dari sekolah.Terkadang sikap dia tu menimbulkan perasaan takut pada saya.Apapun itu cerita lama..kini semuanya telah berubah seiring dengan putaran masa.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!