Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Isnin, 10 Oktober 2011

jemari menulis...

Have a great day 
Kita sering mengharapkan setiap hari yang bakal kita tempuhi berlaku dalam suasana yang indah tanpa duka yang tercalit.Dugaan dan halangan yang hadir dapat ditangani dengan amat mudah.Kita tabah,sabar dengan karenah insan-insan tersayang yang ada sekeliling kita. Kita berjaya dalam segala perkara yang dipertanggungjawabkan kepada kita .Harapan kita memang macam tulah..Tapi itu yang kita harapkan namun  apa yang kita harapkan terjadi sebaliknya.Siapalah kita untuk melawan ketentuanNya.

7 ulasan:

 1. Banyakkan sabar dan jangan terlalu mengikut perasaan.

  BalasPadam
 2. Lain kali jgn buat lagi..Masa yg berlalu terlalu lama dan tak sanggup nak hadapi.

  BalasPadam
 3. Banyaknya betul..mcm Upin da ipin lah pulak.Apapun ia satu pengajaran buat kita kan.

  BalasPadam
 4. keliru kan...sapa yang betul dan sapa yang salah.Setelah sekian lama baru tahu kisah dan cerita tapi pada yang telah lama bercerita dan dan bertanya khabar terasa curiga pulak....pelik kan.

  BalasPadam
 5. memang pun...baik yang baru ..baik yang lama tak tahu mana yg betul

  BalasPadam
 6. Yang lama lah betul...sebab yang baru ada niat yang tersirat.Biasa la baru semua elok tapi bila dah lama baru tau niat dan tujuan sebenar.

  BalasPadam

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!