Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Khamis, 13 Oktober 2011

Hujan yang lebat di tengahari

Good Afternoon
Hujan yang lebat  pula tika jemari ini menulis.Ingatkan panas hari ini akan sampai ke petang. Alhamdulillah kerja untuk hari ini berjalan lancar ..Cuma masih ada sisa-sisa kerja yang masih berbaki antaranya:
  • Perlu siapkan borang LNPT..
  • Buku rekod mengajar dah seminggu tidak terusik
  • Siapkan surat kepada PIBG mohon sumbangan komputer dan printer untuk pengurusan Disiplin.TadiPK HEM dah arahkan suruh buat..
  • Rancangan pengurusan HEM PPKI untuk 2012 mesti juga diambil perhatian
  • Fikirkan aktiviti untuk pengurusan disiplin tahun depan.
  • Sijil,trofi dan cenderamata untuk Anugerah Kecemerlangan pelajar mengganggu fikiran..
PPKI hari ini buat bacaan tahlil untuk arwah bapa kepada PPM PPKI PnNorahimah yang meninggal dunia beberapa hari yang lepas..Sakitnya sebuah kehilangan..saya sebenarnya takut hadapi saat ini..Takut kehilangan insan-insan tersayang .
Lega hari ini semua guru dapat balik awal.biasanya setiap khamis pasti ada taklimat atau mesyuarat ..Indahnya rasa dapat balik awal tanpa termangu kat bilik mesyuarat tu.
Tengahari ni berkira-kira nak belikan barang-barang jualan Kedai Keusahawanan.Pastinya Kedai Bujang sudah tidak asing lagi dengan diri ini.Ada yang salah sangka ingat diri ini peniaga juga.Hakikatnya aku cuma seorang guru yang ingin membantu murid berdikari.Mahir dalam selok belok berniaga.Biasanya selepas kedai bujang,Pasaraya Supermall menjadi destinasi seterusnya..mencari barang-barang yang tidak terdapat di kedai Bujang..
Hari ini Alif dan Alya ada sukan di stadium..kesian dia orang sebab hujan yang turun mencurah.Rasanya pasti dalam kebasahan.
masih mencari sebuah kebenaran yang dalam kesamaran...!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!