Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Sabtu, 7 Mei 2011

Tabahkan Hatimu Teman


Lonely GirlTeman terkadang kita bisa merancang segalanya.Namun hakikat yang harus kita akur Dia Yang Menentukan segalanya...Semoga dirimu tabah dengan ujian yang kau hadapi kini.Sebagai seorang kawan,sahabat dan teman hanya mampu berdoa dirimu berjaya mengatasi ranjau yang berduri ini. Aku tahu begitu sulit permasalahan yang alami ...hanya dirimu yang merasa perit.Tapi percayalah umpama cubit peha kanan peha kiri pasti terasa...Aku ingin kau tahu..diri ini sentiasa di sisimu..sama ada di waktu suka dan lebih lagi waktu dukamu.

6 ulasan:

 1. Terimakasih teman....ku tahu kau sentiasa disisi dikala susah maupun senang.Sukaar untuk menemui steman seperti mu kini.sanggup menangis bersama dan sentiasa ada dalam ingatan.Walau tak bersua namun hubungan tetap mekar.

  BalasPadam
 2. Itulah namanya persahabatan...saling memberi sokongan.jadilah kita umpama aur dgn tebing kan.

  BalasPadam
 3. Kalu nak jadi pokok buluh dengan pokok sentul boleh tak??

  BalasPadam
 4. boleh sgt..lagi lebih tepat tu

  BalasPadam
 5. Tapi kan...masih ada lagi pokok2 berkenaan....byk yang dah kena tebang kan.pokok buluh ditebang pasal nak buat unjam...pokok sentul pasal nak buat lesung dan juga nak buat pembangunan.

  BalasPadam
 6. rasanya pokok2 tu dah takde kut..pokok tu hanya tinggal kenangan jelah..

  BalasPadam

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!