Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Khamis, 27 Julai 2017

Teks Pengacara Majlis Ceramah Minda Sihat Anda Bahagia Sempena Minggu Pendidikan Khas SMK Kampong Jawa



TEKS PENGACARA MAJLIS CERAMAH MINDA SIHAT ANDA BAHAGIA
DR NOOR AZREEN BINTI MASDOR
TARIKH :27 JULAI 2017

KATA ALUAN PENGACARA MAJLIS
YANG BERUSAHA PN NORMALA BINTI MISMAN PENOLONG KANAN PPKI
YANG MULIA LAGI DIHORMATI  DR NOOR AZREEN BINTI MASDOR ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
RAKAN-RAKAN GURU ,PPM SERTA MURID-MURID YANG CIKGU KASIHI SEKALIAN.
ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA.
PUJI DAN SYUKUR KE  HADRAT ILAHI KERANA DENGAN LIMPAH DAN KURNIANYA KITA DAPAT BERKUMPUL DI DEWAN INI UNTUK MENDENGAR SATU CERAMAH YANG BERTAJUK MINDA SIHAT ANDA BAHAGIA. YANG AKAN DI SAMPAI SEORANG DOKTOR YANG BERPENGALAMAN .
TAHNIAH DAN SYABAS DIUCAPKAN KEPADA SEMUA MURID KERANA HADIR PADA HARI INI DAN BERPELUANG UNTUK MENDENGAR CERAMAH YANG AKAN DISAMPAIKAN NANTI.
TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA JUGA KEPADA DR AZREEN KERANA SUDI DATANG.UNTUK PENGETAHUAN DR PROGRAM CERAMAH PADA HARI INI MERUPAKAN SALAH SATU AKTIVITI SEMPENA MINGGU PENDIDIKAN KHAS SMKKJ YANG DIADAKAN BERMULA PADA 25 JULAI DAN BERAKHIR PADA 28 JULAI .DI DALAM DEWAN INI TERDAPAT MURID-MURID ALIRAN PERDANA DAN JUGA MURID BERKEPERLUAN KHAS BERMASALAH PEMBELAJARAN DAN BERMASALAH PENGLIHATAN.
SESI CERAMAH (MINDA SIHAT ANDA BAHAGIA)
UNTUK PENGETAHUAN SEMUA CERAMAH PADA HARI INI MERUPAKAN SATU CERAMAH YANG MENARIK.IAITU MINDA SIHAT ANDA BAHAGIA.KERANA APA YANG KITA SEDIA MAKLUM KEBAHAGIAAN SEBENARNYA DIUKUR DARI PELBAGAI ASPEK KEHIDUPAN.SALAH SATUNYA DARI ASPEK MENTAL/MINDA.MINDA YANG SENTIASA POSITIFIALAH MINDA YANG BAHAGIA.
FIKIR POSITIF EMOSI POSITIF TINDAKAN POSITIF HASIL KEHIDUPAN POSITIF.
SEBELUM TIRAI CERAMAH DI BUKA IZINKAN SAYA MEMBACA SEDIKIT BIODATA BERKENAAN PENCERAMAH KITA PADA HARI INI.
1.NAMA DI BERI DR________________________________________________________
2.BELIAU MERUPAKAN ANAK KE _________________________________________________
3.BELIAU MEMPUNYAI KELULUSAN DALAM ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
DAN KINI MENJAWAT JAWATAN SEBAGAI________________________________________________________
TANPA MEMBUANG MASA DENGAN INI MAJLIS  MENJEMPUT YANG BERUSAHA RR AZREENBINTI MASDOR___________________________________________________________________________________________________________UNTUK MENYAMPAIKAN CERAMAH BERKENAAN MINDA SIHAT ANDA BAHAGIA.
DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN.

-CERAMAH –                                                                                                    

TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA YANG BERUSAHA DR AZREEN BINT MASDOR .SEMOGA DENGAN APA YANG DISAMPAIKAN TADI DAPAT KITA JADIKAN PEDOMAN DALAM MENJALANI KEHIDUPAN INI.
HANYA ORANG YANG BAHAGIA DAPAT MEMBAHAGIAKAN ORANG LAIN.DAN HANYA ORANG YANG TENANG DAPAT MENENAGKAN ORANG LAIN.SEMUA ORANG MENDAMBAKAN KEBAHAGIAAN DAN KETENANGAN.ORANG YANG BAHAGIA SENTIASA CERIA .ORANG YANG TENANG SENTIASA MENANG.
JOM JAGA DIRI,AKIDAH IBADAH DAN AKHLAK.

PENYAMPAIAN SIJIL PENGHARGAAN
SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN PIHAK MAJLIS MENJEMPUT YANG BERUSAHA PN NORMALA BINTI MISMAN PENOLONG KANAN PPKI UNTUK MENYAMPAIKAN SIJIL .DIPERSILAKAN DR UNTUK TAMPIL MENERIMA SIJIL .

TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA YANG BERUSAHA PN NORMALA MISMAN ATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL ITU TADI.

MADAH DIUNGKAP SANTUN BICARA
PANTUN DILANTUN MENGUSIK HATI
SALAH DAN SILAP TUTUR BICARA
POHON DIAMPUN SEIKHLAS HATI

DENGAN ITU BERAKHIRLAH PROGRAM CERAMAH MINDA SIHAT ANDA BAHAGIA PADA HARI INI..LAIN MASA BERJUMPA LAGI.

SEKIAN TERIMA KASIH.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!