Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Sabtu, 25 Februari 2017

Resepi Bun Roti manis


Resepi Bun Manis

Bahan A
500 gm tepung roti
100gm gula
5gm garam
5gm bread improver
5gm bread softener 
10gm yis
100gm telur (2biji)
220gm air sejuk.

Bahan B
100 gm marjerin

Cara menyediakannya
-Campurkan bahan A ke dalam mangkuk adunan dan kacau 10 minit.
selepas 10 minit masukkan marjerin dan putar hingga elastik
rehatkan doh selama 5 minit tutup dengan plastik
Potong doh dan bentukkan doh.Biar kembang 3 kali ganda.Sapu kuning telur.
Bakar pada suhu 180C selama 20 minit
sapu dengan marjerin.

Topping Paste
200gm butter/marjerin
200 gm tepung gandum
200gm gula aising
4 sudu paste kopi /3 paket 3 in 1 kopi
3 biji telur.

Cara menyediakannya

Pukul butter hingga putih
masukkan gula pukul sebati
masukkan telur pukul hingga sebati
masukkan paste kopi
masukkan tepung pukul sebati.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!

Bekas Anak murid SIF

Bekas Anak murid SIF

Bersama saudara mara

Bersama saudara mara

11 Sept 1998

11 Sept 1998