Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Khamis, 10 November 2016

Kita Sering kali Terlupa


kita sering terlupa Allah telah memberikan seribu kebahagiaan yang kita impikan,namun sering kali kita terlupa bersyukur padaNYa.

Kita sering kali terlupa Allah hadirkan kita dengan insan yang faham dan mengerti siapa kita,menerima kita seadanya, namun pernah ke kita menghargai insan yang sanggup bersama kita.

kita sering kali terlupa masa-masa berharga bersama ibu bapa kita...namun bila kehilangannya kita mula merasakan hidup kita sepi dalam keriuhan .tika hayat mereka masih ada kita terlupa untuk membuat hati mereka gembira.Dahulukan kawan lebih daripada mereka.

kita sering kali terlupa kita hidup hari ini mungkin esok kita telah tiada lagi...Hargailah hayat yang diberikan ini.Isilah masa emas ini dengan perkara-perkara yang membantu kita di alam sana yang kekal abadi.

Kita sering kali terlupa gembira tak akan selamanya pasti ada duka yang hadir.itulah ujian namanya.

Kita sering kali terlupa kita insan biasa.pasti ada salah silah di mana-mana.

kita sering kali terlupa bila kita hidup senang.padahal kesenangan itu boleh di tarik bila-bila masa mengikut kehendakNya.

-Anak Pantai-
10 November 2016

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!