Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Jumaat, 21 Oktober 2016

TEKS UCAPAN OLEH : YDP PIBG SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN KAMPONG JAWA

 

MAJLIS GRADUASI & JAMUAN AKHIR TAHUN PROGRAM PENDIDIKAN KHAS INTERGRASI SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN KAMPONG JAWA 2016


TARIKH      :   24 OKTOBER 2016
HARI          :    ISNIN
TEMPAT    :    DEWAN JUARA SMKKJTEKS UCAPAN OLEH :
YDP PIBG SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN  KAMPONG JAWA

Assalamualaikum warahmatullahhiwabarakatuh.
Salam sejahtera dan salam satu Malaysia.
Terlebih dahulu, saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada jawatankuasa pengelola Majlis Graduasi dan Jamuan Akhir Tahun Program Pendidikan Khas Integrasi Sekolah Menengah Kebangsaan  Kampong Jawa, yang telah berganding bahu menyumbang idea, tenaga, masa dan wang ringgit  untuk menjayakan majlis pada hari ini.
 Dengan perancangan yang  teliti, penglibatan dan kerjasama semua pihak, InsyaAllah majlis pada hari ini akan berjalan dan mencapai objektifnya. Majlis pada hari ini bukan sahaja meraikan murid-murid yang bergraduasi tetapi juga sebagai penghargaan kepada semua warga PPKI Sekolah Menengah Kebangsaan  Kampong Jawa, di atas usaha dan komitmen yang tidak berbelah bagi yang ditunjukkan selama ini.
Hadirin yang dihormati sekalian,
Dalam era globalisasi ini, murid-murid mesti mempunyai semangat dan jati diri yang tinggi dan kental supaya dapat menghadapi pelbagai cabaran baru dalam dunia pendidikan yang sentiasa berubah-rubah. Ini adalah bertepatan dengan hasrat kerajaan bagi memastikan bahawa murid-murid ini dapat bersama-sama dengan masyarakat perdana untuk menyumbang ke arah pembangunan dan kemakmuran negara. Dan mereka juga, dapat berfungsi sebagai individu yang berdikari dan berjaya dalam hidup serta mampu memberi sumbangan bakti kepada masyarakat dan negara.
Harapan saya agar semua murid dan guru Pendidikan Khas sentiasa bekerja keras bagi memastikan sekolah sentiasa bersiap siaga untuk terus mencipta kejayaan dalam bidang akademik, kokurikulum mahupun bidang-bidang lain. Seboleh-bolehnya bakat yang dianugerahkan tidaklah dipersiakan. Namun begitu, sahsiah terpuji dengan disiplin diri yang tinggi sahaja mampu memastikan kecemerlangan  warga Program Pendidikan Khas Integrasi Sekolah Menengah Kebangsaan  Kampong Jawa.
                        Kepada anak-anak yang diraikan, gunakan segala ilmu, kemahiran dan teruslah  berusaha hingga mencapai kejayaan setinggi mungkin. Ramai anak-anak khas yang telah berjaya dalam hidup. Jangan jadikan kekurangan anak-anak sebagai satu halangan untuk mencapai peluang yang lebih baik.
Saya berharap agar Majlis Graduasi dan Jamua Akhir Tahun Program Pendidikan Khas Integrasi Sekolah Menengah Kebangsaan  Kampong Jawa, yang diatur sedemikian merupakan satu usaha yang berterusan bagi menyemarakkan semangat dan memberi motivasi kepada murid-murid berkeperluan khas yang lain. Semoga mereka akan dapat mencipta pelbagai kejayaan bagi diri sendiri dan juga sekolah dalam apa jua bidang yang diceburi. Diharapkan majlis ini dapat diteruskan sebagai satu tradisi untuk memberi pengiktirafan di atas kejayaan murid-murid pendidikan khas yang lain.
Akhir kata, saya ingin mengucapkan selamat berjaya pada semua para graduan. Tahniah kerana anda telah berjaya menamatkan pendidikan  anda di Sekolah Menengah Kebangsaan  Kampong Jawa. Bagi murid-murid yang masih meneruskan persekolahan pada masa hadapan di Sekolah  Menengah  Kebangsaan  Kampong Jawa, teruskan berusaha dan menonjolkan bakat anda semampu yang mungkin. Harapan kami, semoga kerjasama dan sokongan daripada pelbagai pihak akan berterusan bagi merialisasikan perancangan dan maklamat murni ke arah mencapai keunggulan PPKI Sekolah Menengah Kebangsaan  Kampong Jawa.

Sekian, saya sudahi dengan wabillahhitaufikwalhidayah, wassalammualikum warahmatullahhiwabarakatuh. Terima kasih.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!