Jalinan Persahabatan Kita

Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya
Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Sabtu, 22 Oktober 2016

Jamu langsing

Ini kiranya jamu buatan aku sendiri hasil dari seorang doktor yang bagi tahu bagaimana nak buang angin dalam badan dan jugak untuk langsingkan badan..
Alhamdulillah bila buat ni menjadilah.

Jamu pertama
Setengah kilo halia
2 buku bawang putih
5 keping asam gelugur
Semua bahan diatas dihiris nipis dijemur / atau dimasukkan dakam oven.
Bila dah kering goreng tanpa minyak
Blender keringkan semuanya dan buat bulat- bulat simpan di tempat yang kering.

Jamu kedua
3 biji lemon dihiris nipis
5 keping asam gelugor
Halia
Kunyit
Asam jawa
1 biji maja kani
1 biji gula batu
3 gelas air

Rebus atau reneh dengan slow cooker selama 8 jam
Blender dan simpam di dalam peti sejuk.
Tiap pagi dan malam minum setengah cawan bersama dengan sesudu madu

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!