Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya
Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Rabu, 5 November 2014

Resepi Pizza Mini Yang Sedap

Pizza mini....teruja buat pizza sampai ke malam bercinta dengan pizza 
BAHAN
Tepung gandum 4 cawan
Air suam 1 1/2 cawan
2 sudu teh yis
Secubit garam
Secubit gula
Minyak jagung atau minyak masak
Cara_ caranya

Buat telaga ditengah dan masukkan yis dan gula serta garam dan sedikit minyak.kemudian curahkan air dan uli sehingga menjadi doh.jika masi lembik adunan tu tambahkan lagi gandum sedikit hingga doh tidak lekat ke tangan.
Kalau nak cepatkan panaskan oven kemudian tutup dan masukkkan doh seketika dalam oven.pasti doh itu akan cepat kembang
Cara nak buat pizza
Panaskan oven 200c
Keluarkan doh dan uli sedikit dan bahagikan kecil- kecil.
Taburkan sedikit tepung atas papan canai .canai sedikit doh dan alihkan ke dalam loyang yang telah disapukan sedikit minyak
Pastikan sekelilingnya sedikit tebal.
Tekan doh yg ditengah dengan garfu supaya elak bahagian tengah naik.
Bahan topping

Parutan keju mozarela
Ikan tuna dalam tin
Nenas dalam tin dihiris nipis
Bawang holand dan làda banggala dihiris dadu
Sos tomato
Sos cili digaul bersama
Hotdog
Jejari ketam
Bakar 15 minit hingga 20 minit bergantung pada saiz pizza.

Bye-Bye Pizza Hut..saya tak perlukan awak lagi....
@@@ sesunguhnya mak terlalu sayangkan anak-anak mak...sayankan kalian tiada semadan...buat suami terima kasih kerana sayang saya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!