Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya
Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Sabtu, 29 Mac 2014

Pengat keledek dan Nugget Ayam/daging




Pengat ubi
Petang ni rajin tangan dalam stres ni buat lah pengat ubi keledek...tak tahulah sedap ke tak buat je ...benda mudah sangat nak buat kan...
Bahan dia ubi keledek di potong dadu dan diletakkan sedikit garam kemudian di rebus sampai empuk.
Masak kan gula,atau gula Melaka dan daun pandan
Santan dan kacau hingga mendidih...

Petang- petang best makan benda ni..
Lepas buat pengat sambung dengan buat nugget ayam dan daging lak...









5 ulasan:

  1. salam..pn..nk resepi nugget ayam n daging boleh???

    BalasPadam
  2. 400gm -ayam/daging yg dicincang halus
    2sudu besar gandum
    4sudu mayo is
    I sudu kecil serbuk aji shio warna Oren atau Kiub ayam / lembu...Ikut selera
    1/2sudu kecil garam,sedikit gula kalau suka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hancur kan bawang Putih kalau suka

      Padam
  3. Gaul semuanya ..Kukus selama 10- 15 minit..Ada org terus goreng.
    Sy lebih Suka Kukus dahulu kerana pasti isi didalamnya Akan masak
    Celup dengan telur dan tepung serbaguna Kentucky atau tepung tempura.
    Goreng dalam API yg sederhana

    BalasPadam

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!