Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Selasa, 24 September 2013

Apa Salah Diri Ini

Hari kedua bercuti sakit..ternyata masih tiada kudrat dan tenaga hingga ke saat ini.tangan dan kaki yang kebas kembali.perasaan yang tidak menentu serta hilang semangat untuk melakukan sebarang kerja.

 Cuti sakit dari hospital hanya dua hari je...esok bagaimana nak mullakan kerja balik.kali ini terasa sedikit berat diuji.tapi hati ini telah awal-awal positifkan minda agar tidak berprasangka dengan orang.Biarlah apapun orang lakukan pada pada kita tapi kita balaskan dengan kebaikan doakan agar beroleh kesjahteraan.Tidak pernah terduga akan melihat sendiri kaca dan miang rebung yang keluar dari betis ini.Patutlah betis seakan ada rasa yang mencocok..hingga kini betis ini masih terasa pedihnya..
 Liang roma terbuka selepas keluar kaca dan miang rebung tu..Tidak mhu menunding jari pada sesiapa tetapi ini adalah kehendak Allah supaya diriini semakin dekat denganNya.
Cuma tertanya-tanya dalam hati apakah kekhilafan diri ni pada orang lain..namun masih belum kutemui jawapannya..2 ulasan:

 1. Kaca & miang rebung?

  OMG !! sape la yang hati busuk tu..
  "Bagai timun dendang: di luar merah di dalam pahit".

  oleh,
  http://bisikan-hati-mizzi.blogspot.com

  BalasPadam
  Balasan
  1. Entahlah...kadang2 susah nak baca hati org..sampai sekarang fikir dimana kesilapan..apapun maafkalah dia..

   Padam

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!