Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Khamis, 22 Ogos 2013

TEKS PENGACARA MAJLIS BENGKEL PENDIDIKAN ALAM SEKITAR & KEMAHIRAN HIDUP (MENGGUNAKAN BAHAN SEKITAR SEMULA) SMK DEMAK BARU.Membuat Lilin daripada Minyak Terpakai

UCAPAN PENGACARA MAJLIS BENGKEL PENDIDIKAN ALAM SEKITAR & KEMAHIRAN HIDUP (MENGGUNAKAN  BAHAN  SEKITAR SEMULA)
SMK DEMAK BARU.

LOBI SMK DEMAK BARU,KUCHING.
20 OGOS 2013

(PEMBUKAAN BENGKEL)

BISSMILLAHIRRAHMANIRAHIMASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA…


YANG BERUSAHA
CIKGU HAJAH FATIMAH  HAMID
PENGETUA SMK DEMAK BARU.

YANG BERBAHAGIA
TETAMU KEHORMAT PN VENDERY MILAH NATA
KETUA SEKTOR PENDIDIKAN SWASTA DAN PENDIDIKAN KHASYANG BERUSAHA
PN VIJAYA DARI NERB,PENCERAMAH PADA HARI INI
EN MORISHITA MASATO
SUKARELAWAN JICA DARI JEPUN

YANG DIHORMATI
EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN
PENOLONG KANAN PPKI SMK DEMAK BARU

BARISAN PENOLONG KANAN .

CIK SHIHO HASHIMOTO
PENYELARAS AKTIVITI


 GURU-GURU ,PPM SERTA RAKAN-RAKAN  YANG DIKASIHI SEKALIANASSALAMUALAIKUM WRT DAN SALAM SEJAHTERA. SALAM 1 MALAYSIA


ALHAMDULILLAH. BERSYURKUR KITA KE HADRAT ILAHI KERANA DENGAN LIMPAH IZINNYA KITA DAPAT MENERUSKAN MAJLIS KITA PADA PAGI  INI.
MEMULAKAN MAJLIS KITA PADA PAGI INI, MAJLIS MENJEMPUT YANG BERUSAHA  EN JAMAL SHUKURI BOLHASSANPENOLONG KANAN PPKI SMK DEMAK BARU BAGI MENYAMPAIKAN UCAPAN ALUAN. DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN…

MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIH KEPADA EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN ATAS  UCAPAN ALU-ALUAN ITU TADI.

SIDANG MAJLIS YANG DI HORMATI.

KINI TIB ALAH MASANYA MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYA MEMPERSILAKAN PN VIJAYA DARI N..R .E.B  UNTUK MENYAMPAIKAN CERAMAH TENTANG KESEDARAN ALAM SEKITAR (3R) .DIPERSILAKAN

HADIRIN SEKALIAN
DEMIKIANLAH TADI SATU CERAMAH KESEDARAN ALAM SEKITAR  YANG AMAT BERGUNA UNTUK PENGETAHUAN KITA  SEMUA.

TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA  PN VIJAYA ATAS  CERAMAH DAN PENERANGAN YANG PENUH LENGKAP KEPADA KITA. SEMOGA  KITA SEMUA TELAH  MENDAPAT MANFAAT DARIPADA PENERANGAN ITU TADI.

HADIRIN SEKALIAN
SETERUSNYA KITA AKAN DIPERSEMBAHKAN DENGAN SATU DEMONTRASI PEMBUATAN LILIN DAN SABUN DARIPADA SISA MINYAK TERPAKAI OLEH ENCIK MORISHITA MASATO DAN CIK SHIHO HASHIMOTO ,SUKARELAWAN DARI JICA JEPUN.


DENGAN SEGALA HORMATNYA DI PERSILAKAN.


DEMIKIANLAH TADI BERAKHIRNYA  SATU DEMONTRASI PEMBUATAN LILIN DAN SABUN DENGAN MENGGUNAKAN SISA MINYAK TERPAKAI.SESUNGGUHNYA DEMONTRASI YANG DITUNJUKKAN AMAT BERGUNA BAGI SEMUA GURU DAN MURID-MURID YANG ADA DI SINI.


SETERUSNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID  UNTUK MENYAMPAIKAN UCAPAN PENUTUPAN BENGKEL 
DENGAN SEGALA HORMATNYA DIPERSILAKAN.


MAJLIS MENGUCAPKAN TERIMA KASIH ATAS UCAPAN SETERUSNYA MAJLIS MEMPERSILAKAN EN JAMAL SHUKURI BOLHASSAN PENOLONG KANAN PPKI MENGIRINGI CIKGU HAJAH FATIMAH HAMID BAGI MENYAMPAIKAN CENDERAMATA KEPADA PARA PENCERAMAH KITA PADA HARI INI.

DIPERSILAKAN PN VJIYA DARI NREB
DIPERSILAKAN JUGA
 EN MORISHITA MASATO
CIK SHIHO HASHIMOTO  DARI JICA JEPUN.


MAJLIS MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA CIKGU HAJAH FATIMAH ATAS KESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATA ITU TADI.

HADIRIN  SEKALIAN

MAJLIS JUGA TIDAK LUPA MENZAHIRKAN RASA BANGGA KEPADA SEMUA YANG MENJAYAKAN BENGKEL KITA PADA HARI INI SEJUTA KALUNGAN  TERIMA KASIH SEKALUNG BUDI  KEPADA NERB SERTA SUKARELAWAN JICA ,AHLI JAWATANKUASA PENGELOLA DAN SEMUA PIHAK YANG TELAH TERLIBAT KHUSUSNYA KEPADA SEKOLAH AGAMA SHOAW DAN SEKOLAH SAINS KUCHING UTARA DAN JUGA SEMUA YANG  MENJAYAKAN BENGKEL PADA HARI INI.

DENGAN USAHA YANG BERTERUSAN KITA YAKIN DENGAN KERJASAMA SEMUA PIHAK PENCEMARAN ALAM SEKITAR DAPAT KITA KURANGKAN DENGAN AKTIVITI SEBEGINI.


SEKIAN TERIMA KASIH
SEKIAN,WABILLAH HITAUFIK WALHIDAYAH.ASSALAMUALAIKUM WRT.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!