Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Isnin, 27 Mei 2013

Bahagianya Saya

Foto 
En  Suami...
Tiap kali saya membaca petua-petua rumahtangga,saya selalu dapati apa yang disarankan semua tu selalu awak buatkan untuk saya..
Bertuahnya saya kan...dikurniakan seoarang suami seperti awak..Bila baca petua -petua di atas tu semua awak lakukan malah lebih dari itu.
Saban malam tangan awak pasti memicit  badan saya yang sakit -sakit nikan..berbelas tahun awak lakukan.dari malam pertama kita hingga kini..dan saya pula hanya boleh dibilang dengan jari mengurut awakkan.
Awak sentiasa buat kejutan demi kejutan buat saya..membelikan pakaian ,kasut ,beg ,air wangi dan hingga pakaian dalam sekalipun semua awak prihatin..Saya terharu dengan semua yang awak buat tu..tapi saya ni brutal jarang nak ucap terima kasih pada awak kan..dengan anak-anak murid boleh pulak saya menitiskan airmata tapi dengan awak..ego saya setinggi langit tapi jauh sudut hati saya sayang saya pada awak juga setinggi langit.Kelemahan saya ,saya mudah simpati ...itu membuatkan saya lemah...
Selalu juga awak kutip bunga ros yang saya sayang tu dan awak bagi pada saya...terkadang pula awak suruh orang hantar jambagan bunga ros buat saya di sekolah...romantiknya awak nikan...bertuah saya dapat berkongsi kasih sayang ini dengan awak..
Awak bahagiakan ibu bapa serta keluarga saya.itu satu penghormatan yang paling tinggi untuk awak.kerana saya tidak buat pada keluarga awak seperti awak buat pada keluarga saya..
ini pujian tulus ikhlas dari hati saya bukan kerana saya isteri awak tapi atas dasar pemerhatian dari seorang wanita..

Terima kasih ya..dari seorang isterimu yang sentiasa mengui kesabaran mu...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!