Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Khamis, 24 Mei 2012

Lama nya Tak Menulis ...

Yellow Flowers 
Lama juga jari jemari ini tidak menitipkan bicara bisu disini..Kesibukan membatasi diri ini untuk berkongsi suka duka sepanjang beberapa minggu yang lalu.Bukan tak de cerita ,hakikatnya banyak yang ingin dikongsikan cuma kesibukan dengan memenuhi tempahan kraf yang tidak pernah putus menyebabkan tiada ruang masa yang kosong.Masa siang malam hanya dengan kraf sahaja.
Alhamdulillah dari satu segi ,bersyukur sangat Allah berikan saya rezeki melimpah ruah tapi dalam masa yang sama kehidupan sedikit terganggu,kesihatan terjejas lantaran masa tidur telah tiada.Malam dan siang sama sahaja.Dalam hati mesti siapkan hajat orang..Kegembiraan mereka kebahagiaan saya.Satu kepuasan yang susah nak cerita apabila melihat orang lain mengukir senyuman .
Ada juga yang terkecil hati tanpa disedari.Ialah biasa yang rutin sudah tiada lagi..
Maafkan diri ini..seboleh-bolehnya cuba meluangkan masa sebaik mungkin.Namun keadaan sentiasa menguji kesabaran kita.
Nasib kesabaran masih ditahap yang memuncak..Kalau tidak akan berlakulah pengakhiran cerita dalam kehidupan..Mana mungkin ia akan berakhir..Selagi hayat dikandung badan kata orang...
Pada teman-teman..
Terima kasih kerana memahami diri ini..!!
Dua hari yang lepas lansung tak tidur,kesannya semalam kepala berpusing laju..Sengaja mencari penyakit .Kalau tidak kerana lawatan dari SMK Kajang Utama,pastinya ambil cuti sakit.Namun bila memikirkan tanggungjawab yang diberikan,terpaksalah gagahkan juga..Alhamdulillah segalanya berjalan lancar.

Mood:*
Dunia ini bulat !kerana itulah ia berpusing.Disebabkan setiap masa ia bergerak,tidak hairanlah manusia di dalamnya juga tidak dapat lari daripada putaran kehidupan.
Hari ini kita di atas ,jangan terlalu seronok atau berlapang dada kerana esok mungkin di bawah pula.Begitu juga sebaliknya.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!