Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Isnin, 5 Mac 2012

Satu catatan daripada anak murd saya

Pagi tadi saya mengajar kelas PPKI 5.Sebenarnya kalau ikutkan jadual waktu mengajar saya,tidak terlibat dengan kelas ini.Namun kerana kekurangan guru ,saya menjadi salah seorang guru gantinya.
Apa yang buat saya teruja mengajar kelas ini adalah respon daripada murid-murid ini.Terharu saya kerana kesemua muridnya begitu menyenangi saya..Apa yang saya suruh lakukan pastinya akan dilakukan tanpa bantahan.Terkadang bukan waktu saya pun murid-murid ini akan memanggil saya untuk ajar dikelasnya.
Hari ini kelas Bahasa Melayu saya ajar secara terbuka.Lontarkan pandangan dan pendapat tentang tajuk yang saya berikan..Ada satu yang menarik perhatian saya.Catatan daripada seorang murid bernama Nadhirah.Tulus ikhlas dia menilai saya..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!