Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Selasa, 24 Januari 2012

Kita Seringkali Diuji..


Always and forever 
Dalam hidup ini seringkali kita diuji dengan pelbagai ujian yang sering tak terduga diminda dan akal fikiran kita.
Terkadang kita diuji dengan kesusahan demi kesusahan hinggakan sampai satu peringkat ketabahan kita untuk mengatasinya hampir goyah.Namun Allah tidak membiarkan kita terus merasa kesusahan sebelum tersungkur Allah berikan cahaya ..
Terkadang kita juga diuji dengan kehadiran pelbagai ragam manusia yang hadir dalam hidup kita.Kadangkala menceriakan kita dan ada kalanya buat kita terluka.Namun kita pasrah ,itu semua adat dalam sebuah persahabatan.
Terkadang kita diuji dengan prasangka dengan kata-kata,sukar untuk mempercayai apa sahaja yang sahaja yang terucap daripada mulut orang lain.Sedangkan kata-kata yang terucap itu sememangnya benar-benar ikhlas dari hati.
 

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!