Benarlah kata punjangga,pengalaman adalah guru terbaik yang tidak pernah ternilai biarpun segunung emas permata mendatang,pengalaman mematangkan dan mendewasakan untuk teguh berdiri dan lebih berhati-hati agar tidak jatuh sekali lagi.Hidup ini tidak bermakna tanpa cabaran bukan?

Blog ini tercatat segala rahsia hati.Catatan yang sarat dengan pengalaman,kasih sayang,suka duka kehidupan ,pengetahuan dan erti kehidupan seorang guru.

Cerita suka dukaku ku kongsikan ...


Terima Kasih Atas Kunjungan

Pengikut

Nak Royak Sikit

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE darihttp://kenangansilam-ita.blogspot.com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari http://kenangansilam-ita.blogspot.com

Terima Kasih seharum kasturi...semoga berkunjung lagi..


Ilham dan ilmu itu milik Allah,seolah-olah dipinjamkan sahaja insan kerdil seperti saya. Saya bagaika bermimpi kerana dapat meninggalkan catatan ini kepada kalian yang membaca ...

Nie Lagi Citernya

Sesekali kita renung,hamparan dunia ,melalui bijaksana,mewahnya pemberian-Nya,hanya kita sering lupa,mengucap rasa syukur pada-Nya. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tak kira sepanjang atau sependek mana catatan ini pun, yang penting isi di dalamnya..dibaca, difahami dan diambil ikhtibar dan pengajaran daripadanya

Sabtu, 12 November 2011

 Azzarah ...tak sangka rupanya tahun yang terakhir kat sekolah..Rasanya saya masih belum puas untuk bersama pelajar ini...Tiada perkara yang dialakukan yang menyebabkan hati saya sakit..Tak dapat ditahan airmata berguguran disaat huluran tangan memohon ampun dan maaf kerana saya tahu ada ketika saya tidak mendidik mereka seperti mana yang sepatutnya.Saya pasti akan merindui pelajar ini..
 Ariana pelajar yang masih bersama lagi pada tahun hadapan..seorang pelajar yang agak rapat juga dengan saya.Baru pulih dari rasa kecil hati sebab saya tidak memberikan hadiah sempena hari lahirnya..

saya juga akan kehilangan pelajar ini.Walaupun Shafrizan sedikit nakal orangnya tapi sangat ringan tulang membantu guru ketika diperlukan..
perpindahan rumah saya dan sambutan rumah terbuka di rumah saya ,beliau salah seorang murid yang turut membantu..Saya juga akan rindu pelajar ini..

 Nazira lah menjadi pembantu saya nanti apabila saya kehilangan pembantu-pembantu kedai yang rajin seperti Naamah,Maxwell,Hazil.


Norazi juga akan tiada lagi pada tahun hadapan..

 Intan dan  Norazi juga antara murd yang akan menamatkan pelajaran mereka..Pastinya di bidang sukan amat terasa kehilangan permata sukan..
Segala kenangan bersama tetap tersimpan kukuh di ingatan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Titipkanlah Kata Hulurkanlah idea
Kongsi cerita membawa bahagia
persahabatan terjalin kemesraan berputik
walaupun hanya sekadar alam maya

TERIMA KASIH TEMAN!!!!