500g ikan Selayang dikisar lumut
100g tepung ubi kayu
1biji bawang besar- dikisar
1sudu besar garam
1/3serbuk perasa
Cara memasak
Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat
Tuangkan dalam bekas gaul kan bersam tepung ubi garam dan serbuk perasa
Gaul kan hingga sebati dan bulat2kan menjadi bebola kecil
Panaskan minyak dan goreng sekejap
Cucuk pada lidi dan bakar.
Sos manis
4 ulas bawang putih
1sudu besar tepung ubi dibancuh dengan 2 cawan air
4sudu makan gula
1/2sudu garam
Sedikit serbuk perasa
Sedikit pewarna merah
Cara memasak
Tuliskan bawang putih tanpa minyak hingga kekuningan
Masukkan air
Masukkan gula,garam,serbuk perasa dan pewarna merah.warna merah sedikit je
Try .cuba. Test ya...
First time tgk ni..macam menarik.Teringin nak mencubanya nanti.Ada pencicahnya ke Lok Ching ni?
BalasPadamSos manis tulah pencicahnya Emy
Padam